Ubuntu verovert de wereld

Na een succesvolle ingebruikname van een Ubuntu PC bij mijn ouders, staat er nu ook eentje bij mijn schoonouders.

In tegenstelling tot wat vele die-hard Windows fans beweren, is Linux voor hen als beginnende computer-gebruikers helemaal niet moeilijk. In tegendeel zelfs, ze krijgen niet alleen een goedkope (tweedehands) PC waarmee ze gemakkelijk kunnen internetten en wat fotootjes bekijken, het ding is ook nog eens optimaal beschermd tegen virussen en spyware.

Leuke anecdote: enkele weken geleden vroeg mijn moeder me hulp met een bijlage bij een mail die ze niet open kreeg. Anderhalve seconde onderzoek later kon ik haar gerust stellen: "Niks van aantrekken, het is alleen maar een virus".

Geachte Heer Stroobant,

Na enkele dagen overal gezocht te hebben op het internet ivm Linux installatie en eigenaardigheden ben ik op jou terecht gekomen als een zeer ervaren gebruiker van Unix en Linux systemen.
Om het kort te houden heb ik vandaag een mail gestuurd naar je privémailbox van TIK/forum vzw onder de "moderators" met het gebeuren en een vraagstelling.
Indien je wat tijd hebt, is het mogelijk de mail eens onder ogen te nemen en mij een info terug te sturen a.u.b.
Van harte dank bij voorbaat en alle excuses van mijnentwege om je hier te storen.
Vriendelijke groeten,
Jean-Marie Lepercq
8530 Harelbeke

Beste Jean-Marie, het basis principe van Open Source is dat kennis verspreid wordt. Waarom stel je die vraag aan mij privé, terwijl er heel wat mogelijkheden zijn om dit te posten op plaatsen waar veel mensen met de nodige kennis kunnen antwoorden? Ik denk bv aan de Ubuntu forums: http://forum.ubuntu-nl.org/, de nieuwsgroep be.comp.os.linux of zelfs op het Tik forum zelf misschien... De kans op een snel antwoord lijkt me zo alvast aanzienlijk groter (mijn agenda zit vrij vol tegenwoordig) en als er later iemand hetzelfde probleem heeft, kan die jouw oplossing ook terug vinden.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.