Linux

Linux etc

Dell performance profiles and Linux

A few weeks ago we discovered that the performance of our Windows 2012 guest on KVM hypervisors was very bad and it was caused by the "Performance per Watt (DAPC)" profile in the BIOS of our Dell m620 servers. After that, I got curious and started to test with other systems: Linux guests and bare metal. According to the Dell BIOS Performance and Power Tuning documentation, the difference between the performance per watt (dapc) and performance per watt (os) profile should be only a few percent:

Bank gezocht

Mails die pijn doen aan mijn ogen:

"Beste cliënt,

Onze grootste zorg bij het internetbankieren is de beveiliging die ten alle tijde moet gegarandeerd blijven. Wij wensen als bank geen enkel risico te nemen door opdrachten te accepteren vanuit het 'afstandskanaal' waarbij de kans op een verkeerde authentificatie van de tegenpartij bestaat.

Huawei E1752 mobiel internet op Linux (Ubuntu/debian)

Mobistar verkoopt met hun "Internet Everywhere" abonnementen een goedkoop en degelijk alternatief voor de occassionele gebruiker van mobiel internet (5 euro per maand + 1 euro per dag gebruik en 1 GB inbegrepen). Je krijgt/koopt hierbij standaard een Huawei E1752 USB modem. In tegenstelling tot de eerdere Option en Huawei USB devices zijn deze echter niet meer zo straight forward te gebruiken op Linux.

Mysql replicatie overpeinzingen

Recent zagen we een van onze replicerende mysql-servers replicatie-errors geven ala "DROP TABLE blabla : table does not exist" (met de gevreesde temporary tables uiteraard).
Ik maak me daarbij de bedenking: als de master aan de slave vraagt om een table te droppen die niet bestaat, moet daar dan een harde error voor komen die de replicatie stopt? Tenslotte is de toestand van de slave op dat moment wat de master vroeg... Of bekijk ik het nu net iets te praktisch? :-)

Weer naar 32 bit

Na me een aantal maand geërgerd te hebben aan alle dingen waar je aan moet prullen om het werkend te krijgen op een x86-64 desktop, heb ik er deze week maar weer gewoon de 32 bit Ubuntu Feisty op gegooid. Opnieuw een werkende Java en Flash plugin, geen geklooi meer met 32-bit packages voor mijn printer etc. Alles Werkt Gewoon en dat is wat ik wil op een desktop. (wel, ook op een server, maar daar mag het wat meer moeite kosten en heb je geen achterlijke browser plugins ;-) )

Wordpress troubles...

Er is blijkbaar een paar dagen een backdoorde release van Wordpress 2.1.1 verspreid geweest. Wie Wordpress gebruikt, gaat dus best ASAP upgraden naar 2.1.2.

(die in mijn geval wel wat problemen heeft met mijn theme, maar heb geen tijd om dat nu verder uit te zoeken...)