Staat uw geld nog op uw bankrekening?

Gisteren toch wel...
De Tijd: Maffia kraakt Belgisch internetbankieren

Intussen meer info bij De Standaard:

Die klanten die slachtoffer werden van de fraude, gebruikten allemaal gekopieerde software, luidt het in bankkringen. 'Mensen moeten een minimumvereiste aan computerhygiëne in acht nemen', zegt een specialist.

Windows gebruiken kan uw bankrekening ernstige schade toebrengen?!?

Ik vind het begrip "gekopieerde software" nogal idioot, eerlijk gezegd. Ik kan me moeilijk een andere manier voorstellen om software op een machine te zetten?

Maar met je conclusie ben ik het wel eens. Wat bezielt mensen om die lekke onzin van Microsoft te blijven slikken? Steek gewoon fatsoenlijke software op je machine. Beter voor jezelf en je omgeving.

Ik vind het dikke onzin dat "gekopieerde software" aan de grondslag ligt van deze zaken, mijn idee ligt eerder het feit dat er zwakke beveiliging is bij de betreffende bankaccounts (al mijn banken hebben one time passwords via digipasses of RSA securid) en dus om niet zelf te moeten toegeven dat ze in fout zijn laten ze dan maar doorschemeren dat het aan de software ligt waarmee mensen werken ...
(waarmee ik ook weer niet wil zeggen dat het niet kan, maar dit lijkt mij toch met een grote korrel zout te nemen)

heel vaag natuurlijk allemaal, de berichtgeving over de online-bankkraak. op basis van de weinige info die ik links en rechts gelezen en gehoord heb, lijkt het erop dat de hackers een malafide loginscherm aan de slachtoffers voorschotelden en met de ingevoerde gegevens quasi tegelijkertijd met de klant inlogden om kleine bedragen te versluizen.

zo een nep-login-scherm forceren, dat kan met gewone phishing, of door exploitatie van een xss-probleem op een banksite of misschien kaapten de russen url's 'gewoon' via een door een virus/ trojan gewijzigde hosts-file?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.