Propere mail met Maildrop filters

Onze server draaide al een tijdje het Syscp control panel met een zeer praktische Postfix-Courier virtuele mail user setup. Sinds kort heb ik daar ook nog Courier Maildrop bij gestoken, zodat de mails via Maildrop gefilterd kunnen worden. De inkomende mail gaat nu dus van Postfix naar Maildrop, die kijkt na of er antivirus en/of antispam moet op toegepast worden én gooit de mail ook nog eens door een serverside userfilter (toch een slordige 40 filters in mijn geval) die de boel in de juiste IMAP mapjes dropt. Voeg nog een klein sa-learn scriptje toe dat elke nacht de spam-folder bestudeert en de oude spam weg gooit en voila, eindelijk de gesorteerde mailbox zoals ik het al lang wou. :-)

Als er nu nog iemand een fatsoenlijk script zou hebben om Courier IMAP maildirs te archiveren (per jaar of zoiets), zou het helemaal in orde zijn. (mailbox size momenteel: ~500 MB - en nee, filmpjes en andere onzin zitten daar niet meer in)

Het lijkt er al wat op, maar ik zou wel mijn directory structuur mee willen kopieren in het archief. Het idee om de tijd van de file zelf te gebruiken en niet de timestamp in de filenaam is wel goed om de zaak simpel te houden. (werkt natuurlijk niet meer als je je Maildir naar ergens anders kopieert)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.