Hoe online je Electrabel voorschot wijzigen?

Volgens wat er op het nieuws en in de krant gezegd wordt, moet je met je energieleverancier "onderhandelen" als je de hoogte van je voorschotten wil laten wijzigen. Volgens mij kan je dat nochtans simpel online instellen, althans toch bij Electrabel (in de praktijk spijtig genoeg de enige betrouwbare leverancier in Brussel - leve de vrijgemaakte energiemarkt).

Ga naar de Electrabel site, kies je taal en log onderaan de startpagina in op de "Online energiedesk". (Als je nog geen wachtwoord heb, kan je dit aanvragen als je enkele recente facturen bij de hand hebt)

Kies "Online energiedesk", vervolgens "Facturen" en daar kan je "Tussentijds bedrag" simpel aanpassen door op wijzigen te klikken. Je kan zo zelf de hoogte van je voorschot kiezen. Zal wel heel wat vlotter gaan dan telefoneren als er echt 10 tot 13.000 telefoontjes per dag op die klantendienst komen, zoals op DeRedactie.be te lezen valt. Onderhandelen komt er al helemaal niet aan te pas. :-)

Ik herinnerde me dit artikel nog en vandaag wilde ik mijn tussentijds bedrag aanpassen, maar dat lijkt niet meer mogelijk ?

Bij klantengegevens kan ik enkel het "verzendadres" wijzigen. Hebben ze de website aangepast ?

Anonymous (not verified)

Tue, 16/09/2008 - 20:19

ik kan het precies niet lager dan 96 euro per maand instellen. normaal?

Bij mij staat het voorschot op 60 euro per maand, dus het kan wel lager. Hoewel ze dat misschien in tussentijd geblokkeerd hebben op de site of op basis van je klantprofiel? Bij mij is het een appartement met gedeelde verwarming, dus is normaal dat de individuele factuur lager is.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.