Walkman...

Een deel van de bussen van de MIVB heeft vandaag gestaakt omdat een personeelslid op een bus aangevallen was nadat hij iemand gevraagd had om zijn luide muziek stiller te zetten. Blijkbaar is het dus een nieuwe rage om met een "coole attitude" en een soort walkman zonder koptelefoon op de bus/tram te zitten terwijl een luid gejengel de rust verstoort.

Ik ben zelf ook al zo een paar figuren tegen te gekomen en ze zijn zachtst gezegd irriterend voor de medereizigers. Dat er nu ook nog geweld aan te pas komt als er gevraagd wordt om een beetje normaal te doen, is erg. Nog erger is het feit dat er blijkbaar geen enkele reiziger tussen komt terwijl iemand, die iets volkomen normaal vraagt, slaag krijgt. Tot overmaat van ramp, wordt de dader dan ook nog vrij gelaten onder voorwaarden.

Echt wel een geweldig signaal: sla gerust iemand in elkaar, een paar uur later loop je toch terug los, binnen 3 jaar komt het misschien voor de rechter en je komt er waarschijnlijk van af met een werkstraf. Tien uur de straat vegen en de kous is af...

Natuurlijk staken ze dan bij de MIVB, ze hebben overschot van gelijk.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.