Microsoft Windows verboden in België?

Van de website van Philippe De Coene
Onder impuls van Philippe De Coene (sp.a) zijn gisteren verschillende amendementen door de meerderheidspartijen goedgekeurd. (sp.a - Inga Verhaert, PS - Lalieux Karine , MR - Bellot François, VLD - De Padt Guido). Eén van de voorstellen is het verplichten van internetaanbieders én softwarefabrikanten om de veiligst mogelijke producten aan te bieden.

U leest het goed, providers en software fabrikanten moeten de veiligst mogelijke producten aanbieden. Ik durft niet te zeggen welke software dat is, maar ik ben er alvast van overtuigd dat MS Windows het niet is.

Het is nu wachten op de eerste gebruiker die zijn provider aanklaagt omdat hij een virus binnen krijgt.

Zie ook de interessante discussie op de OpenStandaarden.be mailinglist.

Microsoft Windows forbidden in Belgium
I found this blog (Dutch) yesterday, with this message: Philippe De Coene, a member of the belgian parliament, made a (IMHO stupid) proposal for more internet security. He wants to oblige the software vendors and ISP's to provide the most possible se...

Hilarisch gewoonweg! Hopelijk zijn er ooit een paar pipo's die klacht indienen tegen hun ISP omdat deze Windows of Internet Explorer aanbeveelt. De onveiligheid van IE is al genoeg aangetoond door voldoende veiligheidsinstanties, dus wie weet kan dat nog iets betekenen in de rechtbank...

Het is overigens nog niet goedgekeurd in het parlement, alleen in een commissie. Er is precies een kleine file in het parlement, want zowel de telecom wet als de "actualisatie van het auteursrecht" zijn in de queue blijven steken.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.