De Standaard bladvulling

Je hebt leugens, grote leugens en statistieken. Iedereen weet het, maar bij De Standaard hebben ze er ook nog een artikeltje over geschreven.

Dr. Paul Janssen kreeg 2.420.000 hits in 23 seconden, op de voet gevolg door Mercator die 1.980.000 hits achter zijn naam kreeg. "Deze test is uiteraard geen wetenschappelijke analyse, maar toch wel een indicatie van wat er zoal op het internet te vinden is over een bepaalde persoon. Bovendien heb ik ook geprobeerd om de test zo correct mogelijk te doen, zo heb ik Pater Damiaan veranderd in "Father Damian" om het aantal hits te verhogen en heb ik ook Daens geschreven in plaats van Priester Daens", zegt Gijsels.

De man heeft er duidelijk nog nooit van gehoord dat als je op twee woorden zoekt in Google, je daar dubbele quotes rond zet omdat Google anders niet noodzakelijk op beide woorden na elkaar zoekt (en in elke namelijst in België vind je wel een naam Janssens en wat verder ook nog een zekere Paul).

Dat geeft dan eerder iets als Paul Janssens: 10.200 hits en Father Damian: 14.500. Mercator blijft natuurlijk op 2 miljoen, aangezien er behoorlijk wat bedrijven die naam hebben.

Kortom: dergelijke artikels zijn het publiceren niet waard, zeker niet in een kwaliteitskrant...

Ge hebt nog gelijk ook, ik dacht aan die andere Janssens. :-)
Maar het principe blijft wel hetzelfde, met die quotes erbij zak je minstens een factor 10...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.