E-bay account afgesloten

Verontrustend. Op mijn E-bay account dat al meer dan een jaar niet meer gebruikt werd, krijg ik vanavond -jammer genoeg toen ik niet aan de PC zat- plots een tiental berichten over veilingen waar ik niks van weet. Iets later volgt een mailtje van E-bay dat mijn account geblokkeerd is, wegens "vermoedelijk ongewenste toegang door derden".

Ik contacteer dus E-bay via live support. Daar weten ze me te zeggen dat iemand in mijn account geraakt is en er door gespamd heeft. De persoon aan de andere kant zegt dat hij mijn wachtwoord gaat resetten en lijkt de zaak daarmee als opgelost te beschouwen. Na enig aandringen tot nader onderzoek van mijn kant, volgen er nog wat tips over phishing (euh, ja, dat ken ik...), een firewall te gebruiken (aanwezig) en op te letten voor spyware en keyloggers (op mijn gepatchte Ubuntu achter mijn firewall?)

Aangezien mijn wachtwoord niet bepaald raadbaar was (8 karakters, met een combinatie van enkele niet opeenvolgende cijfers en letters en een hoofdletter), ik echt wel zeker weet dat ik niet in een E-bay phishing getrapt ben (duh!) en E-bay verder geen enkel onderzoek naar de zaak lijkt te willen doen, heb ik simpelweg mijn account afgesloten. Het geeft tenslotte niet echt vertrouwen dat een bedrijf waar je je adresgegevens en bankrekening-nummer aan toe vertrouwt dergelijke zaken niet serieus wil bekijken en verder geen enkele moeite doet om de bron van het misbruik op te sporen.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.