Belnet Jabber server

Jabber is een gestandaardiseerd "instant messanging" protocol. Een soort MSN/ICQ/AIM dus. Veel mensen kennen Jabber niet, omdat ze gewoon hun bij Windows meegeleverde MSN Messenger gebruiken. Jabber heeft nochtans een aantal voordelen: doordat het een standaard formaat is, hang je niet af van de goodwill van één bedrijf. Er zijn meerdere bedrijven en non-profit organisaties die gratis Jabber servers aanbieden. Het kan ook perfect op Windows, Linux of Mac werken zoals het hoort. Daarnaast zijn er ook zogenaamde "gateways" voor MSN en ICQ, op die manier kan je nog altijd met het niet "verlichte" deel van de wereld chatten. ;-)

Bezoek voor een gratis account de server van Belnet. PSI is een goed programma dat je kan installeren om Jabber te gebruiken. Of als je liever iets anders hebt, vind je hier een hele lijst.

Die zijn intussen min of meer allemaal opgelost, denk ik. Heb er toch met Belnet over gemaild, daar zei men dat amessage hun ipv6 connecties niet altijd aannam en dat ze het samen onderzochten. Sindsdien kan ik mijn amessage contacts wel gebruiken via Belnet. Eventueel nog eens een laatste status opvragen eerst...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.