Fix je Thomson Speedtouch 780 & Vista wifi

Sinds Heidi enkele maanden geleden een laptop met Vista gebruikt, had ze problemen om via Wifi op onze NAS te geraken. Zowel via FTP als als via Samba: directories zijn zichtbaar, maar de listing van de inhoud komt er niet door. Wireshark had het over "lost segments". Met mijn Ubuntu laptop had ik echter geen enkel probleem en het gekke was: met Vista over wired netwerk was er ook geen probleem! Na wat gezoek op het net, vond ik uit dat er nog mensen waren met dezelfde miserie.

Thomson support kon er echter weing zinnig over vertellen. In het begin ging het van "we onderzoeken het probleem" of "gebruik WEP of geen encryptie in plaats van WPA" (yeah right!) tot enkele weken geleden de suggestie om IGMP snooping uit te zetten. Edoch zonder succes.

Vandaag nog eens gezocht en ergens diep in de commentaren van een blog de tip gevonden om de MTU te verlagen. Eens mens vraagt zich dan af, zou het echt zo simpel zijn? (en zou Thomson me dat dan niet direct gezegd hebben?) Maar ja, hoor, het is zo simpel...

Je opent dus een admin command prompt en tikt:

netsh interface ipv4 set subinterface "<interface naam>" mtu=1450 store=persistent

en het probleem is opgelost. Waarmee al weer bewezen is dat de community (en Google :-) het dikwijls beter weten dan de officiële support kanalen.

Dag Luc, als volstrekte leek kamp ik met dezelfde wireles- problemen die je schetste in je blog. Ook mijn twee laptops met Vista doen het niet met Speedtouch 780 en fucking KPN weet me niet te helpen. Via Google ben ik bij jouw oplossing gekomen: alleen weet ik als binaire analfabeet niet hoe die door jou voorgestelde oplossingsregel voor mijn Speedtouch 900DAC eruit moet zien om het probleem blijkbaar zo gemakkelijk als jou te tackelen. Zou je mij daarmee kunnen / willen helpen Gracias, Arjen Visser Varik / Ned ajk.visser@planet.nl
PS ik heb even de site van mijn partner gebruikt om je te bereiken

Hallo Arjen, als het dit om hetzelfde probleem gaat, dan zal dezelfde oplossing werken. In ieder geval gaat dit niks fundamenteel kapot doen, dus proberen kan geen kwaad.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.