Kindje met kanker...

Vandaag in mail, mijn eerste hoax dit jaar...

Subject: AUB LEES DIT TOT HET EINDEAUB
Lees dit tot het einde. Graag doorsturen naar zoveel mogelijk mensen. Bedankt.

Goeiedag, ik ben een jonge papa van 29 jaar. Mijn vrouw en mezelf hebben samen een schitterend leven gehad. We hebben een kind.
Haar naam is Rachel en ze is 10 jaar. Onlangs heeft de dokter een hersenkanker in haar kleine lichaam gedetecteerd.
Er is slechts 1 manier om haar te redden: een operatie. Spijtig genoeg hebben we niet voldoende geld om dit te betalen.
AOL en ZDNET steunen ons. Het enige wat ze kunnen doen is het volgende: ik stuur u deze email en u stuurt hem door naar andere
personen.

AOL zal deze email volgen en tellen hoeveel personen hem ontvangen
hebben. Elke persoon die deze email opent en hem naar tenminste 3 personen doorstuurt, schenkt ons 32 eurocent.
Alsjeblief, help ons.
Neem de tijd om dit te lezen want op een dag zal de muziek ophouden. Het leven is zo kort.
Omdat je zo snel door het leven holt, mis je de helft van het plezier van je bestaan.

Omdat je bezorgd bent en je je de dag door zorgen maakt is het net als een ongeopend cadeau dat je wegwerpt...
Het leven is geen koers, je moet je levensritme vertragen. De tijd nemen om naar de muziek te luisteren alvorens het liedje ten
einde is. AUB stuur dit door zodat je een klein meisje steunt.
AUB stuur dit door naar iedereen die je kent...
Het is de vraag van een klein meisje die weldra deze wereld zal verlaten omdat ze een slachtoffer is van een verschrikkelijke ziekte: KANKER.

Bedankt voor de moeite, dit is geen kettingbrief, maar een keuze voor ieder van ons om een klein meisje, dat aan een serieuze en fatale vorm van kanker lijdt, te redden.

Dit kleine meisje, dat slechts 6 maand meer te leven heeft, zou graag een brief sturen aan iedereen met de boodschap om je leven zo vol mogelijk te beleven want zij zal nooit afstuderen...

Zij zal nooit trouwen, noch kind(eren) krijgen.
Door dit bericht naar zoveel mogelijk personen te sturen, kan je haar en haar familie een beetje hoop geven.
Iemand heeft deze brief naar 500 personen gestuurd!!!

Ik weet dat je dit zeker naar 5-6 personen kan sturen.
Een kleine inspanning... En ben je te egoistisch om 10-15 minuten van je tijd te spenderen om dit bericht naar enkele personen door te sturen, wel dan ben je een zieke geest.
Denk dan gewoon aan het feit dat dit JOU of je kind ook kan overvallen!
Dank je, vernietig deze getuigenis niet, laat ze rondcirkelen.

Geantwoord met leuk mailtje dat Gunther me onlangs bezorgd heeft:

Subject: Bedankt! (tot het einde lezen aub, let op de link onderaan!)
Beste vrienden,

Met het nieuwe jaar zou ik graag de gelegenheid gebruiken om mijn oprechte waardering te uiten aan iedereen die de laatste 12 maanden de tijd en moeite heeft genomen om mij mails te forwarden.

Bedankt om mij veilig, geborgen, geliefd en gezegend te laten voelen.

Een bijzonder woordje van dank voor degene die me de e-mail stuurde over het gebruik van rattendarmen voor de lijm op briefomslagen - omdat ik nu elke keer ik een brief wil dichtplakken op zoek moet gaan naar een pritt-stick.

Voor dezelfde reden veeg ik vanaf nu elk blikje, dat ik open, grondig af met ontsmettingsalcool.

Omwille van uw oprechte bezorgdheid, drink ik ook niet langer Coca Cola omdat ik weet dat je er kalkaanslag in toiletten mee kan verwijderen (wat geen aantrekkelijke gedachte is).
Eveneens verwijder ik niet langer wisselgeld uit telefoon- en sigarettenautomaten uit schrik gestoken te worden door een met AIDS geïnfecteerde naald.

Ik ben ook niet langer ongerust over mijn ziel, omdat ik weet dat 363.214 engelen mij beschermen.

Dankzij jullie heb ik geleerd dat God mijn gebeden enkel beantwoord als ik een e-mail doorstuur naar zeven van mijn vrienden en een wens doe binnen de vijf minuten.

Tevens heb ik door mijn vrienden geen spaargeld meer omdat ik het weggegeven heb aan een ziek kind op het Internet dat stervende was in het ziekenhuis (voor de 1.387.257ste keer).

Ik heb zelfs helemaal geen geld meer, maar dat zal veranderen eens ik de $15.000 ontvang die Microsoft, AOL en Hotmail mij zullen zenden voor mijn deelname aan hun speciale online e-mailprogramma. Via gelijkaardige e-mail programma's zal ik dankzij jullie gratis GSM's ontvangen van verschillende merken, die ik dan weer kan verkopen op e-Bay om mijn schulden af te betalen.

Ja, bedankt voor jullie bezorgdheid, want alles zal in mijn voordeel uitdraaien.

Als u deze e-mail niet doorstuurt naar minstens 144.000 mensen binnen de 7 minuten, zal een reusachtige duif met enorme diarree op uw hoofd landen deze namiddag om 5hr00 PM. Ik weet dat dit zal gebeuren omdat het eergisteren gebeurde met een vriend van mijn buurman zijn ex-schoonmoeder haar tweede man zijn nicht haar schoonheidsspecialiste.

Gelukkig Nieuwjaar!

Mvg, Luc

PS: lees aub http://www.virushelp.nl/hoax.htm eens heel goed door.

Waarop volgde:

Graag had ik binnen de 24 uur een e-mail terug met uw verontschuldiging omtrent deze ondestaande tekst die u mij toestuurde. Het gaat hier wel over een kind die in nood is,en er word u om geen bijdrage gevraagd, zoals u laat overkomen. Bij geen antwoord stuur ik uw e-mail door naar [insert boss1] en [insert boss2].

Sarcasme is blijkbaar niet altijd even goed te vatten. :-o

Ik heb ooit ook eens gereageerd op een hoax. Niet met sarcasme, maar ik heb gewoon uitgelegd dat het een valse melding was, met als bedoeling de altertheid van de internauten te verlagen door gewenning (het ging dus om een virushoax). Dat bijgevolg het doorsturen van een hoax even ernstig is als het doorsturen van een virus. Ik heb gemeld dat de betrokkene misleid was, en hem gevraagd om in het vervolg zo geen mails meer te sturen. Ik kreeg toen een gelijkaardige zure reactie.

Ik reageer altijd op dezelfde manier, met sarcasme (wanneer ik tijd heb alvast). Enkel om de mensen bewust te maken van wat er aan de hand is. Anders zullen ze het nooit leren.

En nu weten mijn kenissen wat ze met dergelijke e-mails moeten doen. Ik ben een echte held :)

*kuch*kuch*kuch*

Quote: "omtrent deze ondestaande tekst"

Buiten het feit dat hierin een typefout staat, stel ik vast dat mensen nog steeds "bovenquoten" :-(

Oh, is er een verontschuldiging gekomen of was het een loze dreiging?

Ik heb zelf een nogal duidelijk antwoordje gestuurd, waarin onder andere stond dat ik 1000 euro voor "het kinneke" ging storten als het verhaal bleek te kloppen (met CC naar boss1&2). Sindsdien niks meer gehoord. Misschien is het licht toch gaan branden...

ON-GE-LO-VE-LIJK!!

Sorry maar dit is echt de ziekste die ik in me leven ben tegengekomen... WAT VOOR ACHTERLIJKE IDIOOT spot er nou weer met een ziekte als kanker op deze verschrikkelijke sjit-manier?! Kan iemand me het *&^$@(-nut van ketting-mail sowieso uitleggen!? Uit wat voor ei kom je in hemelsnaam wil je zoiets in je hoofd halen man!? Ik hoop dat het gestuurd is door een klein mannetje van 11 die zijn kont nog door zijn moeder laat afvegen, die geen flauw idee heeft waar hij het in Een naam overheeft! Die man die er onderstaat trouwens heeft er niks mee te maken, zijn e-mail adres is misbruikt en hij wordt helemaal kapotgestalkd door mensen die net zo pissig zijn als ik door dit soort mailtjes (Of zou ik dat ook zeggen....?...hmmm...) Helaas, zijn er wel altijd van die veel te goedgelovige en schattige vriendjes en vriendinnetjes om mij heen die het lekker naar me doorsturen idd, met naar je hoofd geslingerd dat je een zieke geest bent als je t niet doorstuurd... WRGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Ik ga even ademhalen............................. ........
..........................

Het moge duidelijk zijn; ik vind dit één van de walgelijkste actie die ik afgelopen tijd ben tegengekomen, naast het actief promoten van Anorectia-patient worden... ook flink ziek...

... Moar ja, wat doe je der tegen...
jongens, pak een biertje en schreeuw je longen deruit vanavond (ook al gaan we zoooooo hard verliezen...)

De man wiens adres en telefoonnummer onder die e-mail staat heeft in de krant gestaan, 't is een ziekelijke grap van iemand en intussen krijgt hij dagelijks telefoon.

waar kun je die kerel zijn adres dan vinden? zou er erg mee geholpen zijn

eergisteren kreeg ik dit mailtje ook in mijn mailbox en ik verstond er echter niets van een kind die ziek is wordt toch geholpen an alles is zo mooi geregeld omwille van geld en zo. Mijn kind heeft leukemie dus dit doet pijn als mensen zo iets uit hun duim zuigen.....
SCHANDALIG is het wij doen ook acties voor Ashley maar dit is om dromen van haar te laten uitkomen en ook om ziekenhuisrekeningen wat te vereffenen.

Wendy

ik antwoord altijd een beetje overdreven, met dit:

Goed, of nee: slecht geprobeerd

Ik lach met zo'n kettingbrief, erger nog ik lach die uit.
En by the way: wie zegt da dit een kettingbrief is?
misschien is dit wel een worm.
En trouwens geen idee of je da kent, een worm, maar dit is wat ze er over schrijven:

Meestal zoekt een worm in het adresboek van de gebruiker om vervolgens een kopie van zichzelf naar al die adressen te versturen. Mailwormen kunnen zich bijzonder snel versprijden, ook al omdat ze gewoonlijk afkomstig zijn van iemand die het slachtoffer kent. De ontvanger zal de e-mail lezen en kan zo per ongeluk de worm helpen om zich te verspreiden naar zijn eigen adresboek om zich zo opnieuw te verspreiden. Soms kan alleen de aanwezigheid van een worm op uw computer ervoor zorgen dat uw computer vertraagd of zelfs crasht, zonder uw computer opzettelijk te willen beschadigen. Wormen kunnen echter ook gewapend zijn om, voordat ze zichzelf verder verspreiden, uw gegevens te verwijderen, uw computer te besmetten met een virus of willekeurige bestanden op te halen van uw harde schijf (inclusief eventuele gevoelige informatie of hoogst persoonlijke documenten).

Die kanker-mail circuleert nog altijd. Nu is hij beland bij een verpleegkundige van de medische dienst bij ons op het werk, en hij heeft die ter goeder trouw doorgestuurd. Naar een collega, zegt hij, om na te vragen of het een hoax was, en de zoon van de collega zou de mail doorgestuurd hebben.

De arme man wordt nu geplaagd door allerlei spam, en het feit dat hij verpleger is, draagt natuurlijk bij tot de zogenaamde geloofwaardigheid van het verhaal. Ik weet nog niet hoe we dit gaan aanpakken. Misschien gaan we gewoon zijn werk-mailadres moeten veranderen...

Jawel het kind (of in ieder geval de mail) leeft nog steeds..
Ik had hem vandaag weer binnen.

Heb maar een korte mail terug gezonden (uiteraard aan allen in de mail, mijn ervaring is dat de persoon waar je hem van krijgt meestal net doet of zijn of haar neus bloed.)
--------------------------------------------------------
Beste mensen,

Goed van u allen om zich druk te maken voor een medemens!

Lees echter onderstaande website's eens goed door en bedenk een volgende keer eerst of zoiets waar kan zijn.

En nu niet zeggen "ja maar jij doet het ook"... Klopt maar hopelijk wel de laatste keer zulke mail doorsturen.

http://wittesokken.blogspot.com/2005/03/rachel-hoax.html
http://hoax.blog.nl/slechte-hoax/spam/2009/04/06/dochter-rachel-van-joh…
http://www.stroobant.be/kindje-met-kanker
http://www.virushelp.nl/hoax.htm

Hartelijke groeten,
Koos.

Ps. zou het toeval zijn dat de meeste van zulk soort mail via Belgie komt???

--------------------------------------------

Neem de laatse zin svp niet persoonlijk op...
Maar ge weet het he.... de Ollanders maken graag grappen over de zuiderburen... die trouwens beter bier en meer gastvrijheid hebben!!

krijg zelfde mailtje als bovenste mail heb dit terug gemaild kom er net achter dat deze mail dus al een stuk ouder is dan onderstaande datum:

ten eerste dit is echt hartstikke nep!!! ongelofelijk informeel geschreven als dit serieus waren hadden ze er wel een brief van gemaakt.

ten tweede als dit waar zou zijn hoef jij dit in ieder geval niet door te sturen, want dan zou dit meisje is allang dood zijn, er staat in dat dit meisje nog maar 6 maanden te leven heeft. en de eerste mail is verstuurd op 23 oktober 2009

btw iedereen is hiervoor verzekerd.

dus of je gelieve geen kettingmailtjes naar mij wil versturen.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.