Brussel

MIVB.be: web 0.5?!

Als frequent gebruiker van de MIVB, heb ik spijtig genoeg regelmatig hun website nodig. Ik blijf me verbazen over wat ze daar allemaal van bakken. Soms lijkt het of ze een boekje over usability gelezen hebben en besloten hebben om alles net omgekeerd te doen. De "verboden te linken" pop-up bij het binnen komen is bij de vernieuwing van de site gelukkig verdwenen. Maar we zitten nog steeds met de compleet on-intuitieve routeplanner en een timetables app die duidelijk uit de vroege middeleeuwen stamt.

Megapixels...

Na een zestal jaar met mijn Nikon Coolpix 5700 was het tijd om eens naar een nieuwe camera uit te kijken. Na enig vergelijkend onderzoek heb ik gekozen voor een Sony a350 dslr. Het verschil in kwaliteit van de prentjes is alvast verbluffend. Nu nog alle opties onder de knie krijgen. :-)

Avond in Brussel

Fijn stof

Volgens de krant was het fijne stof boven Brussel vandaag duidelijk op te merken als een bruine laag in de lucht. Volgens mij was de laag niet echt bruiner dan anders, maar voor wie dat eens wil zien, die bruine laag is er wel degelijk (en niet alleen vandaag):

Smog boven Brussel

Fijn stof levert wel een zeer gloeiende zonsondergang op. 

Brand

Mmm, de brandweer... Tiens, dat stopt ineens... voor de deur?! Whoops, er komt wel heel veel rook uit een appartement hiernaast...

Gelukkig kwamen er niet teveel vlammen aan te pas, maar toch wel meer dan genoeg rook om voor de nodige onrust te zorgen.